Špičkový soubor z New Yorku v Ostravě

Ostrava – V Moravskoslezském kraji se v rámci letní části cyklu Čtvero ročních období uskuteční šest koncertů. Jedním z nejatraktivnějších bude vystoupení newyorského capellového souboru Khorikos, který se v České republice představí i na festivalu Smetanova Litomyšl.

Smíšený sbor Khorikos vystoupí 28. června v kostele svatého Václava v centru Ostravy s dirigentem Jessem Peckhemem. „Tento koncert bude vlastně reprízou jejich debutu na Smetanově Litomyšli. V rámci koncertů, které Svatováclavský festival pořádá, to byl před čtyřmi lety mimořádný zážitek, takže věřím – vzhledem k tomu, jakým způsobem se od té doby rozvíjejí dál, že to bude opravdu mimořádný počin,“ uvedl ředitel Svatováclavského hudebního festivalu Igor Františák, který cyklus pořádá. 

Další koncerty cyklu, který se bude konat od 22. do 30. června, proběhnou kromě Ostravy také v Kopřivnici, Kozlovicích a Kunčicích pod Ondřejníkem. Návštěvníci se mohou těšit mimo jiné na Škampovo a Zemlinského kvarteto nebo na cimbalistu a flétnistu Jana Rokytu mladšího a jeho vystoupení s recitátorem Alfredem Strejčkem.