Ostrava jmenuje kouče Svědíka, Sigma lanaří Jílka

Ostrava - Trenérské bezvládí u fotbalistů Ostravy by mělo trvat jen do středy. Představenstvo klubu by za dva dny na svém zasedání mělo do funkce oficiálně uvést Martina Svědíka, který se minulý týden dohodl na rozvázání smlouvy v Pardubicích. V příštích dnech má být jasno i o novém kouči Sigmy Olomouc. Podle zákulisních informací by mohl na Hanou přijít sparťanský asistent Václav Jílek.

Baník je bez trenéra poté, co kvůli porušení vnitřních pravidel komunikace a kritickým výrokům v deníku Sport ihned propustil Martina Pulpita. Na poslední dva dny byl k mužstvu dočasně dosazen trenér dorostenců Radomír Korytář, který vedl mužstvo v posledním utkání s Jabloncem s Tomášem Bernadym a Vítem Baránkem.

Potvrzení Svědíka ve funkci by mělo být pouze formalitou. Baník s osmatřicetiletým trenérem, který v devadesátých letech na Bazalech hrával, udržuje kontakt několik týdnů. Svědíkovi navíc otevřelo dveře směr Ostrava vedení východočeského klubu, které se s ním dohodlo na předčasném ukončení spolupráce.

Nemálo změn dozná i hráčský kádr, který opustí například Vlastimil Stožický, Jaroslav Starý a především největší ostravská hvězda Milan Baroš. Ten míří na další zahraniční angažmá. Krajně nejisté je další působení Zdenka Kaprálika, Jana Hableho, Petra Soukupa nebo brankáře Michala Bárty, kterého si z hostování může stáhnout zpátky Olomouc.

O novém trenérovi fotbalistů Sigmy Olomouc má být jasno v příštích dnech. Klub zatím tají okruh kandidátů, kteří přicházejí v úvahu na místo po provizorním kouči Martinu Kotůlkovi. Podle zákulisních informací by však mohl na Hanou přijít sparťanský asistent Václav Jílek.

Ten je však momentálně členem realizačního týmu trenéra Vítězslava Lavičky v pražské Spartě, která by bývalého dlouholetého kouče olomoucké mládeže zpátky na Hanou musela pustit.