Slovenský volejbalový trenér Ivan Husár dodržel slib

Ostrava - Slovenský volejbalový trenér a manažer Ivan Husár, který prohlásil, že když ostravští volejbalisté získají mistrovský titul, půjde pěšky z Bratislavy do Ostravy, svůj slib dodržel. V sobotu v půl čtvrté odpoledne dorazil po desetidenní túře na vrchol ostravské radniční věže.

Celkově Ivan Husár za deset dní nachodil asi tři sta dvacet kilometrů. Závěrečných dvacet s ním poslední den absolvovala také ostravská trojice manažer Tomáš Zedník, trenér Zdeněk Šmejkal a nahrávač Zdeněk Haník.

Reportáž Davida Procházky (zdroj: ČT24)

Volejbalová čtveřice vyšla z Brušperku, kde Husár po předchozí etapě z Frenštátu přes Hukvaldy právě do Brušperku přespal u člena správní rady ostravského volejbalového klubu Ivana Capa.

Poslední den už si čtveřice užívala a do cíle se nijak nehnala. Svou pouť ukončil Husár symbolicky na věži ostravské radnice, odkud hledal směr na Bratislavu. Únavu z náročné cesty pak spláchl na Stodolní ulici.

Ostravský klub čeká Liga mistrů, od města mají příslib dotace a před srpnovým startem přípravy nyní skládají kádr. Klub opouštějí univerzál Peter Michalovič a libero Jan Václavík. Ze Zlína už přišel kapitán a blokař Michal Čechmánek a tím posilování nemůže skončit.