Logo pro projekt komunitního kompostování

Ve čtvrtek 30. května 2013 proběhlo oficiální předávání cen v soutěži o nejlepší grafický návrh loga pro projekt Komunitní kompostování na Jilemnicku. Protože celá soutěž proběhla díky finanční a organizační podpoře Libereckého kraje, předávání cen se osobně zúčastnil náměstek hejtmana pro resort životního prostředí a zemědělství.

Z velkého množství účastníků z Gymnázia a Střední odborné školy v Jilemnici byly vybrány návrhy studentů Martina Sedláčka, Davida Červeného a Františka Kožnara. Vítězné logo bylo vybíráno na valné hromadě Jilemnicka – svazku obcí a následně bylo graficky zpracováno do finální podoby. Zástupce obcí oslovilo vítězné logo nejen svojí jednoduchostí, ale především tím, že se nevázalo pouze k místním známým symbolům regionu. Dle autora loga bylo jeho cílem vyjádřit spolupráci člověka a přírody s pozitivním dopadem na životní prostředí.

Reportáž Sáry Tomášové (zdroj: ČT24)

Vítězné logo bude nyní využito na všech propagačních materiálech a předmětech vztahujících se k projektu Komunitní kompostování na Jilemnicku, který připravuje systém sběru a zpracování zelené hmoty na území 21 obcí západních Krkonoš.