Hry bez hranic v Jilemnici

První červnový den je každoročně vyhrazen dětem. Tato tradice je již přes šedesát let připomínána jako Mezinárodní den dětí. U příležitosti dne dětí jsou připravovány různé společenské a sportovní akce. V Jilemnici uspořádali skauti v sobotu 1. června 2013 Hry bez hranic aneb Den netradičních sportů a zábavy pro celou rodinu. Jednalo se již o čtvrtý ročník.

Celá akce byla precizně připravena a zorganizována. Co bohužel ovlivnit nešlo, bylo počasí. Déšť, déšť a zase déšť provázel letošní Hry bez hranic po celý den. I přes nepřízeň počasí byly k dispozici různé hry, zajímavé činnosti i praktická dovednostní cvičení. Zkrátka – ten kdo přišel, nelitoval.

Reportáž Vojtěcha Kunáta (zdroj: ČT24)

Doslova adrenalinovým zážitkem byly jízdy off-roadovými vozidly. O přesnou mušku se snažili lukostřelci. A bylo vidět, že tady jsou i jedinci, kteří se dokáží trefit do středu terče. Prolézačky, slalomová dráha, spirobal, kroket nebo diskbal, to je jen zlomek činností, které všechny bavily bez ohledu na počasí.

Čtvrtý ročník Her bez hranic v Jilemnici se i přes nepřízeň počasí uskutečnil. Za to patří všem pořadatelům i účastníkům velký dík. A všichni už se těší na příští rok, kdy, jak všichni věří, bude opět svítit slunce. Tak jak se na tuto akci sluší a patří.