Skupina Smokie zahraje v Novém Jičíně. Město odkloní dopravu

Nový Jičín – Anglická pop-rocková skupina Smokie, která zažila největší slávu v sedmdesátých letech, bude v sobotu 8. června hrát v areálu Skalky v Novém Jičíně. Přijala pozvání organizátorů festivalu Legendy, který bude počtvrté v Novém Jičíně. „Smokie zahraje své největší hity. Diváci se mohou těšit také na velmi kvalitní zvuk a světla,“ uvedla pořadatelka festivalu Ivana Tomanová.

Kvůli zajištění bezpečnosti akce, na kterou se podle odhadů chystají až čtyři tisíce lidí, připravuje vedení města dopravní omezení.

„Od sobotní půlnoci až do sedmi rána následujícího dne bude vjezd na Skalky uzavřený, a to od křižovatky ulic Pod Skalkou a Skalky a z druhé strany od Kojetína. Doprava bude odkloněna přes obec Jičina,“ informoval ředitel novojičínské městské policie René Škoda. Doplnil, že lidé, kteří přijedou na koncert autem, mohou vozy nechat na veřejných parkovištích v centru Nového Jičína. Přímo do Skalek je strážníci, kteří budou regulovat dopravu, nepustí. „Zaparkovaná auta by silnici zcela zablokovala. Musíme zajistit průjezd pro sanitky, policii nebo hasiče,“ vysvětlil Škoda.

Smokie
Zdroj: ČT24

Mluvčí městského úřadu Marie Machková doplnila, že zákaz vjezdu nebude platit pro autobusy, taxíky a řidiče, kteří v lokalitě bydlí. Začátek koncertu, na kterém jako předskokan zahraje moravská rocková skupina Argem, je v půl osmé, pořadatelé začnou diváky pouštět o půl šesté.

Skupina Smokie existuje nepřetržitě od roku 1965, ale z původního složení v ní zůstal už jen baskytarista a zpěvák Terry Uttley. Někdejší zpěvák Chris Norman, nejpopulárnější tvář Smokie, zahájil v roce 1985 sólovou dráhu. Na svém turné se už zastavil i v Ostravě.

Smokie
Zdroj: ČT24