Svědík už je místo Pulpita trenérem ostravského Baníku

Ostrava – Novým trenérem fotbalistů Ostravy se stal Martin Svědík. Osmatřicetiletý kouč, který do minulého týdne vedl v druhé lize Pardubice, podepsal v Baníku dvouletý kontrakt s opcí. Jeho asistentem bude Erich Cviertna.

Ostravské klubové představenstvo na svém zasedání jen potvrdilo to, co bylo už několik dnů veřejným tajemstvím, a několikatýdenní vyjednávání se Svědíkem dnes zakončilo podpisem kontraktu.

Svědík, který v dosavadní kariéře trénoval mezi muži pouze Pardubice, zatím teprve studuje na nejvyšší trenérskou licenci, a na lavičku Baníku tak může usednout pouze s výjimkou. K ruce dostal naopak zkušeného, dvaašedesátiletého Cviertnu, který dříve mnoho let na Bazalech působil u různých věkových kategorií včetně áčka. Naposledy dělal asistenta v Žilině.

„Vsadili jsme na symbiózu progresivního mládí a dlouholeté trenérské praxe. Erich Cviertna zažil v Baníku budování kádru, který vybojoval poslední mistrovský titul, a věříme, že ve spolupráci s Martinem Svědíkem dají dohromady schopný tým, který by se v horizontu několika let mohl o evropské poháry znovu prát,“ řekl předseda představenstva Petr Šafarčík.

Baník má nové trenéry po šesti dnech. Minulý čtvrtek odvolal z funkce kvůli porušení vnitřních pravidel komunikace Martina Pulpita, který na stránkách tisku kritizoval poměry ve vedení klubu. Mužstvo vedl v posledním utkání provizorně trenér starších dorostenců Radomír Korytář, po porážce s Jabloncem obsadil Baník potřetí v řadě čtrnáctou pozici.

Reportáž Petra Hrčky (zdroj: ČT24)