Policisté odhalili nebezpečného lupiče, který poléval oběti benzínem

Uherské Hradiště, Olomoucko – Své oběti poléval benzínem a hrozil, že je zapálí. Jiné ohrožoval pistolí. Mimořádně zákeřného lupiče teď odhalili kriminalisté z Uherského Hradiště a obvinili ho ze čtrnácti přepadení. Loupil i na Olomoucku.

Ve směnárně ve Starém Hrozenkově, který je poblíž slovenské hranice, lupič poprvé vyměnil svou plynovou pistoli za PET láhev s benzínem a zapalovačem. Pult i směnárnici polil hořlavinou a pohrozil, že škrtne. Pak si odnesl 30 tisíc korun a zmizel.

Reportáž Luboše Dostála (zdroj: ČT24)

„Do směnárny kvůli ochrannému sklu nemohl použít pohrůžku střelnou zbraní, tak vymyslel, že ho polije benzínem.,“ uvedl kriminalista Petr Petrželka.

Děsivý nápad se mu zalíbil, a tak ho použil ještě na dalších dvou místech. Podle policie ale loupil nejméně čtrnáctkrát, většinou s pistolí a důkladným divadelním líčením.

Jedná se o sedmatřicetiletého, nezaměstnaného, pětkrát soudně trestaného hazardního hráče z Brna. Od loňského léta přepadával herny, bary a směnárny v Jihomoravském, Olomouckém i Zlínském kraji. Naloupil celkem čtvrt milionu korun.

„Část peněz dával manželce s tím, že je vydělal na brigádách, aby měla na výživu pro dítě a na chod domácnosti. Část peněz prohrál v automatech a část peněz použil na zaplacení dluhů.“ uvedl kriminalista Jan Dibďák.

Obávaného lupiče-polévače zadržela policie v Blansku. Probudila ho v autě, ve kterém přespával a vyjížděl za kořistí.