Ptačímu centru chybí peníze na provoz. Poslední naděje vkládá do sbírky

Brno - Jediné záchranné stanici pro ptáky a malé savce v Brně hrozí zánik. Ptačímu centru, které pomáhá zraněným zvířatům od roku 1991, chybí na provoz 700 tisíc korun. Velcí sponzoři se příliš nehrnou, pracovníci stanice poslední naděje vkládají do veřejné sbírky Pomozte zvířatům.

Ptačí centrum letos dostalo na svůj provoz dotaci 200 tisíc korun od města Brna a dalších 100 tisíc od Jihomoravského kraje. Roční náklady na odchyt zraněných zvířat, veterinární ošetření a následnou zdravotní péči a potravu ale dosahují zhruba jednoho milionu korun. Podle pracovníků stanice je kvůli vlekoucí se hospodářské krizi stále těžší hledat velké sponzory.

„Velké firmy nemají o podporu našich aktivit zájem. Snažíme se si finančně přilepšit sběrem kovu a jeho prodejem ve sběrnách. Teď nám také nezbývá než doufat, že pomohou milovníci zvířat,“ uvedl pracovník stanice Zdeněk Machař.

Zdeněk Machař o problémech Ptačího centra (zdroj: ČT24)

Veřejná sbírka Pomozte zvířatům

Finanční prostředky pro Ptačí centrum mohou lidé poslat na konto sbírky 322 971 1349/0800.

 Ptačí centrum na rozsáhlém pozemku v Brně-Černovicích funguje od roku 1991. Od té doby pomohl Zdeněk Machař a jeho kolegové zachránit více než tři tisíce opeřenců. Před dvěma lety si „vzalo pod křídla“ také péči o malé savce. Pracovníci centra se tak starají o netopýry, ježky, veverky, ale také o koloušky, malá divoká prasata nebo zajíčky.

Ptačí centrum Brno

Adresa: Štěpánská 4B, 602 00 Brno

Telefon: 543 239 396, mobil: 602 524 228

Vydáno pod