Tým BOO!!! vyhrál i druhý turnaj ČBF 3x3 Tour

Ostrava - Hlavní třída v Ostravě-Porubě se stala dějištěm letošního druhého zastavení ČBF 3x3 Tour. Toto nové odvětví basketbalu má ambice dostat se na olympijské hry. V České republice je 3x3 basketbal stále populárnější a už druhým rokem se u nás pořádá série turnajů.

V Ostravě se měla hrát ligová soutěž žen, ale ta musela být kvůli zraněním hráček z několika týmů zrušena a tak se v Moravskoslezské metropoli střetly jen tři ženské výběry, a to v rámci kategorie Elite. Vítězkami se stala trojice ze SuschiTeamu, která ve finále porazila výběr České basketbalové federace Severní Morava. Členkou vítězného týmu byla účastnice loňské mistrovství světa ve 3x3 basketbalu Tereza Vorlová.

Reportáž Lukáše Hudečka (zdroj: ČT24)

Mezi muži obhajoval prvenství z prvního turnaje v Brně tým BOO!!!, který je složený převážně z hráčů NH Ostrava. Dařilo se mu i v Moravskoslezské metropoli, kdy se dostal opět do finále. V tom narazil na polský celek Medcom Wild Snakes. Tým BOO!!! však ani tentokrát nezaváhal a po výhře  21:16 si na své konto připsal druhý turnajový úspěch.

ČBF 3x3 Tour pokračuje v sobotu dalším turnajem v Českých Budějovicích. Finále celé série je pak naplánováno na 5. července v Praze.