Volejbalistky se připravují na Grand Prix, v týmu je 7 nových tváří

Prostějov - České volejbalistky se po úspěšné baráži a postupu na mistrovství Evropy sešly v Prostějově k jedenáctidennímu bloku přípravy na světovou Grand Prix. Trenér Carlo Parisi přizval do kádru k vyzkoušení sedm nových hráček.

Výběr rozšířily Ivana Cebáková, Eva Hodanová, Kateřina Kočiová, Šárka Kubínová, Soňa Mikysková, Iva Nachmilnerová a Nikol Sajdová. „Trenér se chce podívat na herní kvality těchto volejbalistek a zjistit možnosti jejich využití v reprezentaci,“ uvedla asistentka trenéra Lucie Václavíková.

Volejbalistky čeká denně dvoufázová příprava. Teprve potom dostanou na dva týdny volno, od 7. července pak absolvují další soustředění v Kladně. K prvnímu ze tří turnajů Grand Prix, který se uskuteční v Dominikánské republice, odletí družstvo 30. července.

V Grand Prix bude hrát poprvé v historii 20 týmů, v posledních dvou ročnících startovalo 16 družstev. V Dominikánské republice se české volejbalistky od 2. srpna postupně utkají s Portorikem, Srbskem a domácí reprezentací. Od 9. srpna je na programu turnaj v Hongkongu, kde budou hrát postupně s Čínou, Tureckem a Argentinou a od 16. srpna v Japonsku narazí na USA, Bulharsko a domácí tým.

Finálová fáze za účasti pěti nejlepších celků se odehraje od 26. srpna v Sapporu. Krátce nato začne v Německu mistrovství Evropy, do kterého vstoupí český tým 6. září zápasem s Polskem.