Ostrava se chystá na světový pohár v inline bruslení

Ostrava - Již popáté se v Ostravě - Porubě představí nejlepší světoví inline bruslaři. Čtvrtý závod sedmidílného Světového poháru odstartuje na Hlavní třídě v sobotu, ale už dnes večer bude mít možnost otestovat trať i široká veřejnost.

Na startu elitního závodu nebude chybět loňský vítěz Venezuelan Moreno a také několikanásobný mistr světa Francouz Gyader.

Startovat bude také česká špička. Mezi ženami má po třech druhých místech šanci na vítězství olympionička Kateřina Novotná a rovněž čeští reprezentanti, kteří loni předvedli skvělou týmovou práci a až ve finiši přišli o stupně vítězů.

Reportáž Dana Šumbery (zdroj: ČT24)

Pořadatelé letos vyšli vstříc hobby bruslařům a kromě tradičního pátečního večerního bruslení přidali i v sobotním hlavním programu řadu nových závodů. Rekreační bruslaři se navíc mohou těšit na zbrusu nový areál, který město Ostrava hodlá do roku 2014 za podpory strukturálních fondů vybudovat. Tři různě dlouhé tratě budou splňovat parametry mezinárodní federace FIRS pro pořádání evropských a světových šampionátů, ale sloužit budou hlavně veřejnosti a mladým talentům.