Zbývá jediný den, než v Brně opět vypukne házenkářské peklo

Brno - Čeští házenkáři už trénují v Brně, kde je zítra čeká klíčové utkání kvalifikace o evropský šampionát. K jistotě postupu musí proti Černé Hoře bodovat.

Brněnské peklo už v minulosti spálilo naděje házenkářských gigantů z Francie nebo Německa. Neporazitelnost v hale ve Vodově ulici, kterou si čeští házenkáři sami pro zápas vybrali, budou chtít potvrdit i proti lídrovi kvalifikační skupiny Černé Hoře.

„V házené je podpora publika důležitá, protože padá spousta branek. My věříme, že i tentokrát nás atmosféra v Brně povzbudí k těm nejlepším výkonům, a pokusíme se fanoušky odměnit takovým výkonem, který jsme předvedli i proti Německu. Doufáme, že i výsledek bude stejný, “pronesl trenér reprezentace Vladimír Haber.

Rozhovor s trenérem Vladimírem Haberem (zdroj: ČT24)

Čechům k jistotě postupu stačí i remíza. Na šampionát do Dánska by ale tým rád postoupil z prvního místa, a tak bude muset přestřílet zatím nejlépe útočící tým kvalifikační skupiny. „Myslím si, že největší předností našeho týmu je skvělá obrana, pokud tedy zítra budeme hrát naši hru, máme rozhodně na to postoupit,“ věří brankář české reprezentace Petr Štochl.

Rozhovor s brankářem Petrem Štochlem (zdroj: ČT24)

V rozhodujícím zápase se házenkáři budou moci spolehnout i na svou největší hvězdu – Filipa Jíchu. Ten po předchozích zdravotních problémech bez úlev absolvoval dnešní trénink. Klíčové utkání můžete sledovat zítra od 13:55 na ČT Sport. Vstupenky jsou stále ještě v prodeji.