Pavol Lukša je opět předsedou moravskoslezské TOP 09

Ostrava - Krajský sněm TOP 09 zvolil o víkendu v Ostravě předsedou v Moravskoslezském kraji opět Pavola Lukšu. „Místopředsedy se stali Václav Mores, Tomáš Velička a Lucie Krausová,“ informovala krajská manažerka strany Marcela Masná.

Za priority Lukša označil troje volby v roce 2014. Zemi čekají příští rok volby parlamentní, komunální a volby do Evropského parlamentu. „V parlamentních volbách nás čeká těžký úkol - obhájit pozici TOP 09 získanou v roce 2010, v komunálních volbách chceme dále rozšířit počty našich zastupitelů v zastupitelstvech obcí a měst kraje. Do evropských voleb chceme za TOP 09 postavit známou a konkurenceschopnou osobnost,“ uvedl Lukša po svém zvolení.

V loňských krajských volbách se TOP 09 nedostala do moravskoslezského zastupitelstva, získala jen čtyři procenta hlasů.

Padesátiletý Pavol Lukša je také místopředsedou celostátní organizace TOP 09, poslancem parlamentu a starostou Čeladné, vesnice pod Beskydami, ve které žije celý život. Podařilo se mu z ní udělat módní místo plné bohatých lidí, kteří vylepšují rozpočet obce. Lukša si říká Robin Hood z Čeladné, jako Robin Hood vyráží i do voleb.