Brněnští národní házenkáři získali mistrovský titul

Brno - Na jihu Moravy se o víkendu neslavil jen postup na mistrovství Evropy. Brněnští národní házenkáři získali mistrovský titul. S Nýřany si dokázali poradit i ve druhém finálovém zápase a stylově tak zakončili desátou sezónu od založení klubu.

Napít se jednu sezónu z trofeje pro vítěze ligy i Českého poháru se v národní házené žádnému týmu nepovedlo více jak deset let. Až letos si hned dvojité oslavy užili hráči 1. NH Brno. Jejich parádní sezónu potvrdila rozhodující výhra 17:15 nad Nýřany. „Ke konci to bylo drama, my jsme zkusili změnit hru a Nýřany začaly dotahovat. Naštěstí ten náskok, který jsme si drželi od začátku, nám stačil,“ popsal útočník 1. NH Brno Jan Petr.

Rozhovor se Zdeňkem Filípkem a Janem Petrem (zdroj: ČT24)

1. NH Brno navíc double oslavilo v jubilejním desátém roce své existence. Nejmladší klub v republice získal za krátkou dobu titul už potřetí. „My jsme před sezónou dost obměnili kádr, opustilo nás několik reprezentantů. Sami jsme nevěřili, že dokážeme vyhrát obě soutěže,“ měl radost kapitán Zdeněk Filípek.

No comment: 1.NH Brno slaví titul (zdroj: ČT24)

Letošní sezónu národní házené o víkendu v Nýřanech ukončí tradiční mezizemský zápas. V dresu Moravy bude o triumf nad Čechy usilovat i šest brněnských mistrů republiky. 

Vydáno pod