Běžci museli v Ostravě zdolat 465 schodů

Ostrava - Více než sto sedmdesát běžců se zúčastnilo letošního prvního běhu do schodů ze série Run Up. V Ostravě je čekal výběh na třináctou nejvyšší věž v České republice a to věž ostravské Nové radnice. Vystoupat museli z Prokešova náměstí až na vyhlídkový ochoz ve výšce sedmdesát tři metrů.

V Ostravě se v loňském roce běžel finálový závod. Letos byla šestidílná série běhu do chodů naopak v Moravskoslezské metropoli odstartována. Závodníci museli zdolat při výběhu na věž ostravské Nové radnice více než čtyři sta padesát schodů. Ti nejrychlejší to stihli za necelé dvě minuty. Kvalifikaci vyhrál ostravský závodník Tomáš Maceček. Ve finálovém běhu už nejrychlejší nebyl. Cílem na vrcholu věže proběhl v čase jedna minuta a šestapadesát sekund. O téměř dvě sekundy byl rychlejší Vít Vrbka z Hranic.

Reportáž Lukáše Hudečka (zdroj: ČT24)

Nejrychlejší ženou prvního závodu letošního seriálu běhu do schodů byla Adéla Esentierová z Ostravy. Ta vyhrála jak kvalifikaci, tak i finále.

I letos se jeden ze závodu série Run Up uskuteční v Olomouci. Do chodů Regionálního centra Olomouc se bude běhat 20. září.