Mrázek slaví, s Grand Rapids ovládl AHL

Syracuse (USA) – Šesté finálové utkání play-off AHL rozhodlo o vítězi Calderova poháru. Z triumfu v nižší zámořské soutěži se radují hokejisté Grand Rapids po vítězství 5:2 na ledě Syracuse. Zisk poháru slaví také brankář Petr Mrázek a útočník Andrej Nestrašil, který ale ve vyřazovacích bojích nastoupil jen jednou.

Farmářský tým Detroitu vyhrál první tři zápasy série, ale následně dvakrát prohrál. V šestém duelu na ledě soupeře však Mrázek a spol. dokázali přidat rozhodující čtvrtý bod. Crunch k výhře nepomohl ani návrat obránce Radko Gudase do sestavy a gól Andreje Šustra.

Asistenci si v dresu Syracuse připsal Ondřej Palát, který se stal s 26 body nejproduktivnějším hráčem play-off. Povedlo se mu to jako druhému českému hráči v historii po Josefu Marhovi, který vyhrál kanadské bodování Calderova poháru v roce 1997 v dresu Hershey.

Jack A. Butterfield Trophy pro nejužitečnějšího hráče play off získal slovenský útočník Tomáš Tatar, který díky dvěma trefám v šestém utkání vylepšil svoji bilanci nejlepšího střelce na 16 branek. 

Finále play-off nižší zámořské hokejové ligy AHL - 6. zápas:

Syracuse - Grand Rapids 2:5 (za domácí Šustr 1+0, Palát 0+1), konečný stav série: 2:4.

Vydáno pod