Silničáři chystají opravu silnice druhé třídy z Tišnova do Čebína

Čebín - Velmi vytížená silnice druhé třídy II/385 z Tišnova do Čebína se konečně dočká rekonstrukce. Zhruba pětikilometrový úsek má na některých místech narušenou konstrukci a vozovka je na mnohých místech silně záplatovaná. Oprava začne na podzim, případně na jaře příštího roku. Předpokládané náklady jsou 87,5 milionu korun, řekl vedoucí technicko-správního úseku brněnské oblasti Správy a údržby silnic Jihomoravského kraje Břetislav Mutl.

Silničáři by chtěli začít nejlépe v říjnu, v případě průtahů s výběrovým řízením by začali až na jaře, stavět budou po úsecích. „Začneme s úpravou objízdných tras. Ty povedou z Tišnova přes Drásov do Čebína,“ uvedl Mutl. Nejpozději má být hotovo na podzim příštího roku.

Do této stavby nepatří oprava průtahu Hradčanami, protože se tam staví kanalizace. „Obě stavby se nám dostaly do souběhu, takže termíny jednotlivých úseků budeme ještě upravovat. Ideální by bylo stavbu začít opravou průtahu Čebínem,“ doplnil Mutl.

Silnice bude mít novou konstrukci, protože některé vrstvy neodpovídají požadavkům. Součástí je i sanace poruch dvou mostů. „U mostu přes železniční trať je potřeba kompletně odtěžit násep a udělat nový,“ řekl Mutl.