AVÍZO: Plaketová jízda Kolín

Veteran Car Club Kolín pořádá v sobotu 22. června 2013 tradiční soutěž auto a moto veteránů – PLAKETOVOU JÍZDU. V sobotu 22. června se na kolínském Karlově náměstí uskuteční v rámci již 29. ročníku kolínské Plaketové jízdy výstava auto a moto veteránů. Návštěvníci si mohou prohlédnout krásu strojů brázdících v minulosti nejen československé silnice. Výstavu je možné shlédnout od 9 hodin až do startu posledního stroje do I. etapy, což bude v cca 12 hodin.

Zkrátka nepřijdou ani ti, kteří se z jakéhokoliv důvodu nestačí přihlásit předem a chtěli by se soutěže zúčastnit. Přihlášky do soutěže bude možné podávat až do naplnění stavu 70 strojů i přímo na kolínském náměstí - přejímka strojů do soutěže proběhne od 8 do 10 hodin.

Start strojů do I.etapy začne v 11 hodin a soutěžící se přesunou po trase Kolín, Karlovo náměstí – Štítary – Radovesnice I – Lošany (kontrola na návsi) – Polní Voděrady – Mančice – Bečváry – Drahobudice – Hatě – Žíšov – Chmeliště – Uhlířské Janovice (kontrola na náměstí) – Janovická Lhota – Stará Huť – Polipsy do Kácova. Tam bude na zámeckém dvoře a části náměstí v době od 12.30 do 15 hodin probíhat výstava všech soutěžních strojů. Během této přestávky soutěžící navštíví zdejší pivovar.

Start do II. etapy bude začínat jízdou zručnosti opět přímo na náměstí a kolem 15. hodiny vyrazí na trať první soutěžící. Zpáteční trať dále vede přes obce Polipsy – Čestín – Kamenná Lhota – Pivnisko – Žandov – Vysoká – Opatovice – Bojiště – Červené Pečky – Hluboký Důl, zpět na kolínské Karlovo náměstí. Poslední účastníci na náměstí dorazí kolem 17.30 hodin.

Vyhodnocení a vyhlášení výsledků proběhne již tradičně v restauraci v Kulturním domě vedle radnice. Během vyhlášení bude zhruba až do 19.30 znovu možné zhlédnout všechny stroje, které budou opět parkovat opět na kolínském náměstí.

Výstava a celá soutěž probíhá již tradičně ve spolupráci s městem Kolín a letos i s městysem Kácov. Záštitu nad letošním ročníkem převzal kolínský místostarosta Bc.Tomáš Růžička, který také závodníky do I. etapy odstartuje.

Jan Figar, Kolín