V Olomouci přibudou tři průmyslové haly

Olomouc – Společnost Gemo Development připravuje v průmyslové zóně na kraji Olomouce stavbu tří nových hal, které nabídne investorům. První z trojice hal se v areálu Technologického parku Olomouc začne stavět v červenci a bude pokrývat plochu deset tisíc metrů čtverečních.

„Volné průmyslové prostory v našem parku mohou být zájemcům k dispozici již na konci tohoto roku. Požadované prostory budou na míru přizpůsobeny potřebám jednotlivých nájemců. Jsme připraveni rovněž nabídnout prodej pozemku či výstavbu objektu do osobního vlastnictví,“ upřesňuje ředitel developerské společnosti Bohumil Mach. Trojice budov má mít celkovou plochu až 52 tisíc metrů čtverečních. 

„Tato průmyslová zóna může být zajímavým řešením nejen pro výrobní a logistické společnosti, ale také výzkumná a vývojová střediska. V současné době neexistují v Olomouci volné moderní průmyslové prostory. Park tedy představuje ideální řešení pro vyplnění díry na trhu a zároveň se stane investičním impulzem pro firmy, které vytvoří nové pracovní místa v tomto kraji,“ míní zástupce realitní poradenské společnosti Jaroslav Kaizr. 

V areálu Technologického parku Olomouc, který stojí poblíž křižovatky rychlostních komunikací R46 a R35 ve směru na Brno, Ostravu a Hradec Králové, byly dosud dokončeny investiční záměry společností Volvo Truck Czech, Jugenheinrich, EverLift a Gemo Olomouc. 

V Olomouci mají investoři k dispozici ještě další dvě průmyslové zóny, které vybudovala radnice. Průmyslovou zónu Šlechtitelů, která má rozlohu kolem17 hektarů, město dokončilo na podzim roku 2006. Pozemky v ní jsou už téměř rozebrané. Druhá městská průmyslová zóna – Keplerova – je zaplněna zcela. Do budování průmyslových zón v minulosti investovala mnohá další města v Olomouckém kraji. Většině z nich se lokality podařilo investory zaplnit.

Vydáno pod