Zloději vykradli prodejnu kol. Probourali se stěnou

Brno - Velká cyklistická loupež se odehrála na Heršpické ulici v Brně, kde sídlí specializovaná prodejna kol. Ačkoliv v minulosti se již zloději do obchodu vloupali, nikdy ne tak radikálně jako nyní. Po jejich víkendovém řádění zůstala ve stěně prodejny díra jako po loupeži z amerického filmu. Výši škody odhaduje prodejce až na tři miliony korun.

Do prodejny cyklistických potřeb se zloději dostali probouraným otvorem ve zdi. Ten si v průběhu víkendu připravili ze sousední kotelny pomocí sbíječek. Z obchodu si pak odnesli kola, přilby i menší cyklistické vybavení. Ačkoliv přesnou výši škody zjistí majitelé až po inventuře, zatím ji odhadují až na tři miliony korun.

Nejednalo se navíc o úplné amatéry. Zloději při vloupání obelstili řadu bezpečnostních opatření, například pohybová čidla nebo bezpečnostní kameru. Specifický je také jejich lup. Zloději totiž ukradli jen cennější zboží a levnější kousky nechali na místě. Ke kolům si navíc vzali i záruční listy, aby si ulehčili následující odprodej kradeného zboží.

O loupeži hovoří jednatel Tomáš Hawerland (zdroj: ČT24)

„Celkem se jednalo asi o pětadvacet kol: silničních i horských, dále také o oblečení, přilby a drobnosti jako ponožky, brýle a spoustu dalších věcí,“ vyjmenovává ukradené zboží jednatel cykloprodejny Tomáš Hawerland. Do obchodu se nezvaná návštěva dostala otvorem právě o velikosti kola. Vedle firmy totiž leží kotelna, kde stačilo rozbít okno a už zlodějům v cestě téměř nic nestálo. Prodejnu dnes celé dopoledne prohledávali policisté, teprve poté se mohli dělníci pustit do úklidu a zazdění probourané stěny.

  • Zloději překonali celou řadu bezpečnostních opatření zdroj: ČT Brno
  • Kotelna leží v těsné blízkosti prodejny zdroj: ČT Brno