Iggy Pop koncertuje ve Frýdku-Místku

Frýdek-Místek - Kmotr punku, americký zpěvák a hudebník Iggy Pop se svou kapelou Stooges vystoupili v sobotu  ve sportovní hale ve Frýdku–Místku. V Česku se zastavil v rámci svého celosvětového turné. Iggy Pop nedávno vydal své nové album.

Proběhly poslední přípravy před příchodem hvězdy. Asistentka přilepila na stage play list a tým Iggyho Popa zkontroloval ozvučení. Pak na pódium vtrhnul šedesáti šestiletý punker.

Anglické „Ready to Die“ znamená v češtině: připraven zemřít. Proč zrovna tenhle název, to nám Iggy Pop nevysvětlil. Rozhovorům s novináři se vyhnul. Natočit první dvě písně z koncertu manažeři dovolili.

Zorganizovat koncert trvalo dva roky. Ve sportovní hale byli čeští i polští fanoušci Iggyho Popa a taky členové skupiny Tata Bojs. Iggy Pop je jejich srdcovou záležitostí.

Hudebníkům ze skupiny Tata Bojs se splnil sen. Kvůli tomu, aby mohli dělat předkapelu, odmítli už rozjednaný koncert v Jihlavě.

„Poprvé jsme ho viděli na koncertě a to byla pro nás obrovská událost. 23. 7. 1993 nám bylo devatenáct a teď máme to štěstí, že po dvacet letech můžeme být předkapelou,“ uvedl Marek Huňát ze skupiny Tata Bojs.

Hudebníci z Tata Bojs měli připravené desky. Stáli o podpis Iggyho Popa. Ten desky hudebníkům podepsal. Žijící legenda punku s kariérou dlouhou padesát let odletěla z Frýdku do Zagrebu. Kapela Tatabojs zase oslaví dvacet pět let na české scéně ve středu koncertem v Praze.