Republic cup ovládl výběr reprezentanta Tomáše Sladkého

Ostrava - V Ostravě se uskutečnil velký mezinárodní florbalový turnaj Republic cup. Klání se zúčastnilo bezmála padesát mužských a patnáct ženských týmů. Na palubovkách ostravských hal se proháněli florbalisté s Česka, Švýcarska, Polska, Ruska, Slovenska či Finska.

Ostravský turnaj opět dokázal, že florbal je v Česku čím dál populárnějším sportovním odvětvím. V době, kdy mnohé svazy žehrají na nedostatek zájmu, hra s děravým míčkem prostě táhne.

Letošní ostravské klání svedlo dohromady asi sedmdesát týmů, což čítá zhruba tisícovku sportovců napříč všemi věkovými kategoriemi. V letních přípravných turnajích přitom nejde až tak o prestiž, ale zejména o zábavu. I proto se mezi sebou utkávají mimo jiné výběry extraligových hráčů s místy až s bizarními názvy jako Králíkáři, Střed zeměkoule či Pobřeží kocoviny.

Mezi muži potvrdil roli favorita právě výběr Tomáše Sladkého hrající pod názvem International Realstick Company. Tým, jehož jádro tvořili hráči mistrovských Vítkovic a bývalých spoluhráčů Tomáše Sladkého z Finska a Švýcarska, porazili ve finále celek Přemožitelé, rovněž tvořený zejména z vítkovických odchovanců  5:1. Ženské kategorii pak dominovala Pinksta, která ve finále porazila Vítkovice 2:1.