Frýdek-Místek se připravuje na Fotbalovou národní ligu

Frýdek-Místek - Fotbalovou národní ligu budou od příštího roku hrát hned tři týmy z Moravskoslezského kraje. Karvinou nově doplní Třinec a také Frýdek-Místek. Ten v ní vystřídá olomoucké HFK, které se vinou finančních problémů této soutěže vzdalo.

Frýdek-Místek si druhou ligu zahraje po dlouhých třinácti letech. Pro vedení klubu, na jehož provoz ročně město přispívá částkou sedm miliónů korun, jsou nyní alfou i omegou peníze. Pro to, aby hrál Frýdek-Místek ve fotbalové národní lize důstojnou roli, je třeba výrazně navýšit rozpočet a sehnat nové sponzory a partnery.

Reportáž Petra Hrčky (zdroj: ČT24)

Vedení klubu se už samozřejmě rozhlíží i po možných posilách pro druhou ligu, konkrétní jména však zatím odtajněna nebyla.  Určitě se však do přípravy zapojí Petr Soukup, který na jaře pomáhal Baníku Ostrava k záchraně mezi elitou a kde mu zároveň skončilo hostování.

Frýdek-Místek nechce, aby se jeho působení ve fotbalové národní lize smrsklo na jednoroční epizodu. Vždyť klub v historii druhou nejvyšší soutěž dlouhá léta hrál. V historii navíc okusil i první československou ligu. V ročníku 1966/1967 dokonce porazili pražskou Spartu, i přesto sestoupil a poté dlouhá léta atakoval nejvyšší příčky druhé ligy.