Evropským městem sportu pro rok 2014 se stala Ostrava

Ostrava - Evropským městem sportu pro rok 2014 se stala Ostrava, jejíž úspěch byl dnes oznámen v průběhu právě probíhající Zlaté tretry. Ostrava se tak po Liberci a Náchodu stala třetím českým městem, které tento titul získalo.

„Příští rok nabídneme formou společných aktivit podpořených granty zdravý pohyb občanům, kteří nesportují vůbec nebo jen výjimečně. Nezapomeneme ani na rekreační a handicapované sportovce, organizace ve všech obvodech města a širším regionu. Umožníme lidem setkat se s vynikajícími sportovci přímo na hřištích,“ uvedl náměstek primátora Martin Štěpánek.

Ostrava už řadu let hostí sportovní akce světového významu. Každoročně pořádá prestižní atletický mítink Zlatá tretra, je pravidelně dějištěm zápasů v tenisovém Davisově poháru a Fed Cupu a za dva roky bude spolupořadatelem hokejového mistrovství světa.

„Očekáváme, že pestrá nabídka akcí přiláká ke sportování ve větší míře obyvatele města i jeho návštěvníky. Právě zvýšený zájem o návštěvu Ostravy může pomoci také ekonomice. A to je dobrá zpráva pro turistický ruch a sektor služeb ve městě,“ řekl primátor Petr Kajnar.

Reportáž Radka Wiglasze (zdroj: ČT24)