Berdycha a Kvitovou čekají v pondělí osmifinále

Londýn – Osmifinálové zápasy Wimbledonu čekají Petru Kvitovou a Tomáše Berdycha v pondělí. Jako první zasáhne do hry od 12:30 předloňská vítězka Kvitová na kurtu číslo tři. Berdychovo utkání je na programu jako poslední na kurtu číslo 1.

Osmá nasazená Petra Kvitová bude hrát s turnajovou devatenáctkou Carlou Suárezovou, kterou porazila ve čtyřech z pěti vzájemných zápasů. Letos uspěla v Brisbane. „Známe se velmi dobře a věřím, že tráva bude opět mojí výhodou,“ řekla Kvitová. „Bude nepříjemná čopem, musím hrát rychle,“ doplnila.

  • Petra Kvitová autor: Alastair Grant, zdroj: AP
  • Carla Suárezová-Navarrová autor: AP Photo, zdroj: ČTK/AP

Berdycha čeká dvacetiletý Bernard Tomic, který předloni prošel jako kvalifikant ve Wimbledonu až do čtvrtfinále. Na okruhu ATP spolu nehráli a v exhibičním turnaji Kooyong Classic před Australian Open vyhrál předloni Australan.

  • Tomáš Berdych zdroj: ČTK/AP
  • Bernard Tomic na Davis Cupu zdroj: ČTK/AP

„Je to ošemetný soupeř, jeho hra je jiná než u ostatních. Budu muset být trpělivý,“ řekl Berdych o 59. hráči světa. „Dokáže neuvěřitelně číst hru. Ne že by byl skvělý běžec a obranář, ale dokáže jít napřed na správnou stranu. Je lepší zahrát někdy nečekanou variantu, než když na něj budete hrát strojově,“ míní Berdych.

Pondělní program:

Centrální kurt (začátek ve 14:00): S. Williamsová (1-USA) – Lisická (23-Něm.), Južnyj (20-Rus.) – Murray (2-Brit.), Djokovič (1-Srb.) – Haas (13-Něm.).

Kurt č. 1 (14:00): Robsonová (Brit.) – Kanepiová (Est.), Seppi (23-It.) – Del Potro (8-Arg), Tomic (Austr.) – Berdych (7-ČR).

Kurt č. 3, 1. zápas (12:30): Kvitová (8-ČR) – Suárezová (19-Šp.)