Hokejové hvězdy na exhibici zavzpomínaly na Karla Rachůnka a pomohly dobré věci

Uherské Hradiště - Znovu se sešli přední čeští a slovenští hokejisté i další sportovci a známé osobnosti, aby se představili na exhibici a pomohli dobročinným projektům. V minulosti se hrál fotbal, dnes hostil hokejové utkání při Slovácké benefici zrekonstruovaný zimní stadion.

U vzniku tradice byl obránce Karel Rachůnek, který předloni zahynul při havárii letadla s hokejisty Jaroslavle. Exhibice, kterou dnes navštívily přibližně dva tisíce fanoušků, se tak koná i na jeho počest. „Jezdím sem od prvního ročníku. Teď zavzpomínáme i na kluky, kteří už tady nemohou být. Chceme také pobavit lidi a pomoct těm, kteří to potřebují,“ uvedl brankář Ondřej Pavelec, který se netradičně představil i v útoku. V průběhu zápasu si vyměnil post s Jiřím Tlustým.

V dresu českého výběru se představili i Jakub Voráček, Petr Čajánek a Petr Vampola. V civilu se v Uherském Hradišti představil Patrik Eliáš, který jedná v NHL o nové smlouvě. Barvy Slovenska hájili Marián Gáborík nebo Ľubomír Višňovský. „Slováci postavili vynikající mančaft. Ale není to vyhecované. Jde spíš o dobrou věc a o srandu,“ ujistil Voráček.

Na ledě se představil také pětiletý syn Karla Rachůnka Matěj, který za velkých ovací tribun skóroval hned čtyřikrát.

V Uherském Hradišti se konala Slovácká benefice (zdroj: ČT24)

Před rokem se v emotivní dražbě podařilo získat rekordní tři miliony korun, které byly následně rozděleny na různé charitativní projekty. Letos přímo na ledě předala první dáma Ivana Zemanová šek na 250 tisíc korun představitelům Fondu ohrožených dětí Klokánek. Dražba sportovních relikvií se uskuteční večer.

Slovácká benefice bude i za rok, kdy se ale hokejisté podle všeho opět sejdou na fotbalovém hřišti. „Vypadá to tak. I kvůli tomu, jak strašně ekonomicky náročné je mít už v červnu led. Navíc dostat teď kluky na led, to je majstrštyk,“ řekl organizátor exhibice Jakub Kovář.