Třetí den Barevného týdne v MSSS Boskovice

I ve středu 26. června zněla jídelna Městské správy sociálních služeb v Boskovicích především hudbou a zpěvem. Třetím dnem zde pokračoval barevný týden, tentokrát ve znamení oranžové – symbolu radosti a bohatství.

„Krásné odpoledne,“ spustila ředitelka zařízení Bc. Marie Sáňková. „Zdravím všechny třetí den maratonu Senior léta. Tradičně jej věnujeme radosti pohybu, tanci. Vítám mezi námi žáky místní Základní umělecké školy a jejich pedagogy. Bohužel musíme trochu improvizovat, venkovní grilování nám počasí nedovoluje. Ale o nic nepřijdete, dobroty si vychutnáte na kulturních místnostech.“

Vedoucí úseku přímé obslužné péče Miroslava Čopáková poté seznámila s programem: „Čeká nás hudebně taneční odpoledne. Ještě před tím představím studenty Obchodního lycea z Blanska s učitelkou Mgr. Janou Matuškovou, dnes mají svoji premiéru a budou s námi průběžně spolupracovat. Též jsem ráda, že mezi nás přišli klienti Domu s pečovatelskou službou Havlíčkova, Mánesova, a z domácí péče. Tedy všechny naše služby. A nyní již zástupce ředitele ZUŠ Boskovice pan Jaroslav Kolčava a Berušky ze zušky.“

Ten na úvod vyzval všechny přítomné ke zpěvu: „Předpokládám, že hodně známé písničky zde vytvoří velký sbor.“

Sál rozeznělo pět písní k táboráku, ve stylu country a bluegrassu.

Pak nastoupila na scénu Mgr. Kateřina Prudíková s děvčaty tanečního oboru. Hned první skladba Pavla Nováka Malinká (1967) roztleskala veškeré obecenstvo a navodila pohodovou uvolněnou atmosféru. Následovalo dalších pět tanečků, kde děvčata podala i slušný sportovní výkon. Mezi nimi i nestárnoucí Holky z naší školky (1982) a dva na klasickou hudbu.

Vydařené odpoledne zakončila Miroslava Čopáková: "Vzhledem ke studenému deštivému počasí budou párečky a pivečko na kulturních místnostech. Zítra bude mše svatá, den ve znamení zelené barvy. Ta je symbolem rostlin, kyslíku, uklidňuje a chrání. Přeji všem krásný zbytek odpoledne a ještě jednou děkuji malou pozorností i Mgr. Janě Matuškové, že přivedla studenty Obchodní akademie a Střední zdravotnické školy z Blanska.

Luboš Sušil, Boskovice