Ocelové srdce Ostravy očekává až 40 tisíc návštěvníků

Ostrava – Přes dvanáct tisíc lidí přišlo první den na festival elektronické taneční hudby Beats For Love do Dolní oblasti Vítkovic v Ostravě. V industriálním prostředí tady na pěti pódiích do neděle vystoupí špičky taneční scény. Vstup je až do neděle zdarma.

Ocelové srdce Ostravy ovládli dýdžejové a příznivci taneční hudby z celé republiky. „Na přípravě Beats For Love jsme pracovali bezmála dva roky. Podařilo se nám sehnat nějaké partnery, nicméně celou částku ještě nemáme,“ uvedl organizátor festivalu Kamil Rudolf.

Hudebníci z Británie, Kanady, Holandska nebo Japonska hráli pro návštěvníky z osmimetrové výšky přímo z Vysoké pece Dolní oblasti Vítkovic. Návštěvníci akce jsou nadšení: „Slavím osmnáctiny, přijel jsem s kámošema z Brna a líbí se mi tu. Jsme z Mohelnice a je to paráda. Chceme si to moc užít.“ Podle dohlížející zdravotnice probíhá akce zatím klidně: „Ošetřili jsme pár drobných zranění, asi deset. Šlo o běžná tržná a řezná drobná poranění.“

Reportáž Terezy Krumpholzové a Pavly Daňkové (zdroj: ČT24)

Půlnoc znamená, že taneční hudba tady hraje už více než 8 hodin. Podle organizátorů je v areálu nějakých 12 tisíc lidí a další návštěvníci stále přicházejí. „Myslíme, že během těch třech dnů, které festival trvá, projde areálem zhruba 30 až 40 tisíc lidí,“ dodal Kamil Rudolf.

Organizátoři věří, že se z prvního ročníku festivalu Beats For Love stane tradiční taneční akce, která bude patřit k nejvýznačnějším nejen v České republice ale i v Evropě.

Vydáno pod