Moravský ultramaraton se nesl ve znamení rekordů

Boskovicko - Brněnský běžec Daniel Orálek potvrdil pozici nejlepšího českého vytrvalce, v Moravském ultramaratonu zvítězil s téměř osmdesátiminutovým náskokem. Kromě něj dokázalo všech sedm etap absolvovat dalších třicet běžců.

15.251 – takový je konečný součet kilometrů, který dohromady uběhlo všech sto patnáct účastníků. Třetina z nich nevynechala ani jeden ze sedmi ultramaratonů v sedmi dnech. „Pocity jsou úžasné a lze je jen těžko popsat, to si zkrátka člověk musí prožít,“ vysvětlil jeden z organizátorů, který nechyběl na startu ani jedné z etap, Jiří Bezrouk.

Rozhovor s Ivanem Šarlingerem a Jiřím Bezroukem (zdroj: ČT24)

Kilometry pod nohama nejrychleji ubíhaly Danielu Orálkovi. Ten nedal soupeřům šanci a svůj loňský celkový čas navíc vylepšil o víc než dvě hodiny na 23:34:18. „Jsem mírně unavený, ale samozřejmě maximálně spokojený, když se mi povedlo vyhrát. Navíc mám radost z vylepšení celkového času,“ popsal Orálek.

Rozhovor s Danielem Orálkem (zdroj: ČT24)

Ani nepředstavitelná běžecká dávka v nohou ale nepřiměje elitního ultramaratonce zvolnit tempo. Už tento týden ho čeká Transmoravský masochistický běh, tedy sto mil po kopcích Vysočiny.