Ve Vizovicích začíná svátek vyznavačů rockové hudby

Vizovice - Dnes začíná v pořadí už jedenáctý ročník největšího rockového festivalu v České republice - Masters Of Rock. Každoročně do Vizovic na Zlínsku zavítá více než dvacet tisíc vyznavačů tvrdé hudby. Mezi největší lákadla festivalu letos patří metalová opera Avantasia a skupiny Accept, Lordi, Waltari nebo Leningrad Cowboys. Festival bude končit v neděli v nočních hodinách.

Rockoví nadšenci se už od rána sjíždějí do areálu vizovické likérky. Festival tradičně nabídne ve svém programu širokou škálu kapel hrajících rockovou hudbu. Největším letošním lákadlem je projekt Avantasia německého muzikanta Tobiase Sammeta. Ten spolu s dalšími známými interprety připravil už několikáté pokračování rockové opery z prostředí fantasy světa. Avantasii bude patřit nedělní večer.

Podrobný program nabízí webové stránky festivalu.

NO COMMENT: Ve Vizovicích začal Masters of Rock (zdroj: ČT24)

Prvních patnáct tisíc návštěvníků dostane hned při vstupu do areálu kompilační CD s hity hlavních hvězd festivalu.

Novinkou letošního ročníku je možnost koupit si lístek i na jeden den. Na každý ze čtyř dnů je jich k dispozici tisícovka.

Na nápor návštěvníků se chystají nejen vizovičtí občané, ale především policisté Zlínského kraje. Zaměří se hlavně na kontrolu řidičů při odjezdu z festivalu. Na vizovické policejní služebně bude řidičům k dispozici alkoholtester, který jim prozradí, jestli už mohou usednout za volant. 

  • Masters of Rock zdroj: ČT Brno
  • Masters of Rock zdroj: ČT Brno

Pro návštěvníky, kteří přijedou na festival autem, pořadatelé vytvořili stovky parkovacích míst. Vznikla například na silnici ze Zádveřic do Vizovic a z Těchlova do Slušovic, které se po dobu konání festivalu proměnily v jednosměrné. Stejně jako v minulých letech ani letos nebude možné auta odstavit na hlavní trase ze Zlína do Vizovic. Kromě nehlídaných parkovacích míst mohou hosté festivalu využít i placená parkoviště u kempu Dřevosklad a na fotbalovém hřišti ve Vizovicích.

Vyznavači tvrdé hudby mohou přespat ve stanových městečcích u areálu vizovické likérky. K dispozici jsou i další placené kempy v okolí. V neposlední řadě se mohou návštěvníci ubytovat například v nedalekém Zlíně, do kterého budou jezdit vlaky i v nočních hodinách.

V pohotovosti jsou i záchranáři. Kombinace velkého množství lidí na malé ploše a alkoholu, který teče proudem, v minulých letech přinesla několik tragédií. V roce 2009 například přejel vlak ženu mířící na festival, utrpěla těžká zranění. Nejtragičtější příchuť měl minulý ročník, kdy na zástavu srdce zemřel šestadvacetiletý mladík jen pár hodin poté, co se dozvěděl o tragické smrti svého o rok staršího bratra.

V noci na dnešek řešili policisté první případ krádeže. Zloději vnikli asi do desítky stanů, z nichž většina byla ve stanovém městečku. Ukradli věci za několik tisíc korun. Okradení přišli o peněženky s hotovostí a platebními kartami, o mobilní telefony, vstupenky na festival i další věci. Policisté po pachatelích pátrají. „Opět upozorňujeme návštěvníky, že pokud nechtějí o své věci přijít, nesmějí je nechávat ve stanech, protože je při vší snaze nelze nikdy dostatečně zabezpečit. Z preventivních důvodů preferujeme umístění stanů v kempech, nikoliv mimo stanová městečka,“ uvedla krajská policejní mluvčí Jana Macalíková. Kromě krádeží řešili policisté i několik případů opilců, kteří obtěžovali své okolí.

Vydáno pod