V Hodslavicích se konal 40. ročník volejbalového turnaje

Hodslavice - Již po čtyřicáté vyrostlo nad volejbalovými kurty v Hodslavicích stanové městečko. V rodišti Františka Palackého upořádali místní nadšenci další ročník volejbalového turnaje. Jeho součástí bylo opět jedno z kvalifikačních klání antukové ligy.

Organizátoři hodslavického turnaje se inspirovali ve východočeských Dřevěnicích, kde se volejbalisté potkají na začátku srpna už po šedesáté.

Reportáž Lukáše Hudečka (zdroj: ČT24)

Už po třiadvacáté se v rámci hodslavického turnaje hrála také antuková liga. Mezi sebou změřilo síly dvanáct týmů. Do finále se probojoval celek Ogaři, který měl ve svém středu zkušené borce, a to například Tomáše Zedníka a Petera Gogu. Druhým finalistou se stal tým s názvem Pinkáme pro, který byl složen převážně z hráčů extraligového Havířova. Nejzkušenějším hráčem však byl český reprezentant Jiří Popelka, který minulou sezónu odehrál v Argentině. Finálové klání nabídlo atraktivní volejbalovou podívanou se šťastným koncem pro celek Pinkáme pro, který zápas vyhrál 2:0 sety. V souboji o bronz porazily v Hodslavicích Palkovice tým Chudák Pes.