AVÍZO: Bitva na Mělníku

Bitva na Mělníku aneb Třetí bitva vinařů mělnických se uskuteční v sobotu 3. 8.2013. Bitva na Mělníku bude třetím pokračováním příběhu předchozích ročníků, jímž je boj mezi stoupenci bílého a červeného vévody, loupeživými rytíři, čarodějnicí a její „havětí“. V této bitvě nepůjde však jen o víno, tvrz či vévodství, zde půjde hlavně o holé životy. Mrtví budou ožívat a živí umírat! Akce se koná 3. 8. 2013 od 13:00 do 19:00, vlastní velká bitva proběhne cca v 16:00.

Třetí ročník akce: „Bitva na Mělníku aneb Třetí bitva vinařů mělnických“ pořádají Rytíři Mělničtí v prostorech soukromého Hořínského parku.

Bude to akce ve stylu předchozích dvou ročníků, příběhově na ně navážeme. Protože hlavní hrdinové nám tlí ve svých hrobech, je potřeba udělat něco pro jejich oživení. Bílý i Červený vévoda se musí vrátit zpět mezi živé a se svými oddanými bojovníky vyhnat ze své tvrze zlého loupeživého rytíře Kazimíra. Povede se jim to? Přivede je čarodějnice zpět k životu, dokáží se postavit do čela svých bojovníků a poslat Kazimírovu duši do pekla.

Přijeďte k nám na Mělník a zapojte se do těchto bojů, kde nebudou jen lidé, ale i čarodějnice, skřeti a jiné postavy bestiáře. Bitva je však jen vrcholem tohoto letního sobotního odpoledne. Během dne uvidíte i rytířský turnaj, vystoupení divadelníků, tanečníků, historických hudebníků, stánky s řemeslnou výrobou. Děti si budou moci zastřílet na dětské lukostřelecké střelnici, jejich starší doprovod z luků skutečných. Pocit hladu a žízně odložíte v historické krčmě. Doufáme, že se pobavíte tak jako návštěvníci minulých ročníků.