Paco de Lucía bude hrát v srdci Olomouce pod palmami

Olomouc - Přípravy na koncert slavného španělského kytaristy a skladatele Paca de Lucíi v Olomouci vrcholí. Muzikant, který přijede se svou sedmičlennou doprovodnou skupinou, bude hrát v centru města na Horním náměstí 26. července. Organizátoři připravují stavbu pódia a hlediště s tribunami pro tři tisíce lidí, a to v prostoru mezi Sloupem Nejsvětější Trojice a Arionovou kašnou.

"Pódium ozdobíme šesti vzrostlými palmami,“ uvedl Viktor Šebesta, ředitel festivalu Colores flamencos v Olomouci, jehož součástí koncert bude.

Přípravy na vystoupení kytaristy a jeho týmu už zabraly více než rok. "Jen dolaďování detailů smlouvy jsme řešili dva měsíce. Bez pojistky na milion euro by vůbec nebylo možné smlouvu podepsat,“ doplnil ředitel.

Koncert budou snímat čtyři kamery, které produkci přenesou na obrazovky velikosti třípatrového domu. K ozvučení galakoncertu nejslavnějšího flamencového kytaristy na aparatuře, která bude v Olomouci přenášet zvuk, mají podle ředitele certifikát jen čtyři lidé v Evropě.

Paco de Lucía bude se svým týmem bydlet v luxusním hotelu NH Olomouc Congress.

Kromě tohoto galakoncertu nabízejí organizátoři Colores flamencos flamencovou fiestu s módní přehlídkou, vystoupení španělské tanečnice a choreografky Virginie Delgado nebo recitál kytaristy a skladatele Petra Víty a sólistky brněnské opery Andrey Priechodské-Široké. V kině Metropol bude také přehlídka španělských filmů. Součástí festivalu budou Dny španělské gastronomie.

Na loňském festivalu vystoupil jako hlavní hvězda španělský tenorista José Cura.

Vydáno pod