Zbrojovka posílila defenzivu. Jen o záchranu hrát nechce

Brno - Bez jediné porážky dokázali letní herní přípravu zvládnout fotbalisté brněnské Zbrojovky. Do druhé sezóny po návratu do nejvyšší soutěže vstoupí už bez brněnského patriota Petra Švancary, zato ale hned se třemi posilami na obranné pozice.

S průběhem přípravy je spokojený brněnský trenér Ludevít Grmela, který se na lavičku Zbrojovky postavil už v jarní části minulé sezóny. Nový ročník začne Brno na hřišti čerstvého vítěze Superpoháru - Jablonce, který si v utkání o první letošní trofej dokázal poradit s mistrovskou Plzní. „Mohla by to pro nás být i výhoda, po úspěchu nad mistrem může soupeř Brno podcenit,“ nepřipouští si obavy z ligového startu Grmela.

Rozhovor s trenérem Ludevítem Grmelou (zdroj: ČT24)

V zápase se pravděpodobně představí všechny tři letní posily. Obránci Schuster s Janotkou a defenzivní záložník Kaščák. Právě ten by mohl pomoci Pavlu Zavadilovi s dirigováním jinak mladého týmu. V olomoucké Sigmě si navlékal i kapitánskou pásku.

Aleš Schuster by se do nejvyšší české soutěže mohl vrátit po dlouhých sedmi letech. Jeho kariéru téměř zničila korupční aféra z roku 2006, kdy se měl Schuster podílet na ovlivnění druholigového utkání v dresu Bystrce. Po vypršení trestu se do Brna vrátil dlouhým obloukem přes angažmá v Moldávii.

Rozhovor s Markem Kaščákem a Alešem Schusterem (zdroj: ČT24)

Vloni měla Zbrojovka problémy na postu brankáře. Petr ani Doležal nedokázali předvést natolik stabilní výkony, aby si řekli o stálou pozici jedničky. Na té tak letos zřejmě začne „třetí vzadu“ - dvadvacetiletý Václav Hladký, který v přípravě dostával šanci nejčastěji. 

Změny ve Zbrojovce Brno:

Přišli: Aleš Schuster (Dacia Kišiněv), Tomáš Janotka (Olomouc H), Marek Kaščák (Trnava).

Odešli: Petr Švancara (Příbram H), Jakub Brabec (Sparta NH), Jan Malík (Třinec H), Josip Šoljič (hledá si angažmá).

V přípravě Zbrojovka inkasovala jen sedm branek. Fanoušci Brna věří, že mix mladého gólmana a zkušených obranných posil bude fungovat i v lize. Doma se v ní Zbrojovka poprvé představí v pondělí 29. července proti pražským Bohemians.