Olympijský vítěz Kulhavý ovládl závod MTB ve Velkých Karlovicích

Velké Karlovice - Nabídnout srovnání sil se špičkovými sportovci si za cíl klade série čtyř rozdílných závodů nazvaná Valachy Tour. Po dubnovém duatlonu se ve Velkých Karlovicích sešli vyznavači jízdy na horském kole. Na startu závodu na čtyřicet pět kilometrů se objevil i olympijský vítěz z Londýna Jaroslav Kulhavý.

Největším soupeřem Kulhavého měl být loňský český šampion v Cross Country Pavel Boudný. Tomu však závod ve Velkých Karlovicích nevyšel dle jeho plánu a skončil třetí. Už od úvodních kilometrů udával tempo Jaroslav Kulhavý, který při druhém stoupání svým soupeřům ujel a do cíle pod sjezdovkou Razula dojel na prvním místě v čase jedna hodina a čtyřiačtyřicet minut.

Reportáž Lukáše Hudečka (zdroj: ČT24)

Druhý, v závodě na čtyřicet pět kilometrů, skončil Matouš Ulman, který přijel do cíle o tři čtvrtě minuty později než olympijský vítěz z Londýna.

Druhý díl série Valach Tour je už historií. Třetí závod je naplánován na pátek 9. srpna, kdy se na Valašsku potkají vyznavači triatlonu. Chybět by opět neměl některý ze špičkových českých závodníků.