Zloděj vykrádal beskydské hotely, penziony a domovy seniorů

Beskydy - Dvacet horských hotelů, penzionů a domovů pro seniory vykradl v Beskydech během měsíce dvaceti tříletý recidivista. Zámky vylamoval nejčastěji šroubovákem. Okradení přišli o cennosti za nejméně o sto dvacet tisíc korun, které pak zloděj obratem prodával v restauracích a hernách.

V jednom z domovů s pečovatelskou službou, který sídlí na Čeladné, vykradl zloděj dva byty. Když se sedmdesáti sedmiletý Jaroslav Durčák vrátil z pošty domů, okamžitě mu došlo, co se stalo.

„Vše bylo rozházené, přišel jsem o dalekohled, dva a půl tisíce, o foťák,“ uvedl Jaroslav Durčák.

Reportáž Jiřího Loučky (zdroj: ČT24)

Když zloděj z bytu odcházel, ukradl ještě nosič s jídlem, které jeho sousedce nechala hned vedle přede dveřmi donášková služba. 

Zamčené dveře zloděj nejčastěji otevíral šroubovákem nebo planžetou. V jednom případě měl u sebe dokonce i klíč, který předtím ukradl na recepci v hotelu.

Zloděje prozradily otisky prstů. Krade už od patnácti a policisté měli jeho otisky v databázi. Na výslechu mu nezbývalo, než se přiznat k dvaceti vykradeným hotelům a domovům pro seniory.

„Je to recidivista, který se už od útlého mládí potýká se zákonem a má na vrubu řadu trestných činů, nejčastěji majetkovou trestnou činnost,“ informoval Vlastimil Starzyk, mluvčí PČR Frýdek-Místek.

Recidivistu převezli policisté přímo do věznice. Už loni ho tam poslal soud kvůli jiným krádežím.