Střední Morava láká na ruské turisty

Olomouc- Do Olomouce přijelo ruských turistů za loňský rok úplně nejvíc ze všech zahraničních návštěvníků a město chce tento trend udržet. Rusové jsou totiž většinou movitější než ostatní národy a v kraji nechají víc peněz.

Pivo, tvarůžky, hrady, lázně – to vše ve dvanácti poznávacích a pobytových balíčcích přesně na míru pro ruské klienty. Agentura Střední Morava se snaží ruským cestovním kancelářím usnadnit práci.

Reportáž Martiny Tlachové (zdroj: ČT24)

„Jsou to vesměs inspirativní programy, které cestovní kanceláře zakomponují,“ uvedla Džamila Bekhedda, ředitelka ze Sdružení cestovního ruchu.

Moravské nápady každoročně využívá více než stovka ruských cestovek. Velmi atraktivní jsou pro ně hrady a zámky, kterých mají nedostatek. Také tvarůžky jsou jim blízké. Podle zkušeností cestovních kanceláří je to pro slovanské i německé národy lákadlo číslo jedna.

Do Olomouckého kraje loni přijelo rekordních devadesát dva tisíc turistů a každý desátý byl z Ruska. Pro region jsou zajímaví hlavně tím, že tady utratí mnohem víc peněz než ostatní.

Ruský turista v Ćesku nechá průměrně šest tisíc korun. Více utrácejí už jen Číňani. Pořád ale zůstává velké procento Rusů, kteří Olomoucí jen projíždí. Večer se ubytují a ráno pokračují dál.

Průměrně ale ruský turista stráví v Olomouckém kraji dvacet devět hodin, takže většina z nich alespoň procházku po městě stihne.

Vydáno pod