Na silnici R46 omezí dopravu pokládka nového povrchu

Prostějovsko - Dopravu na rychlostní silnici R46 u Prostějova zkomplikuje pokládka nového povrchu. Opravy začaly dnes a potrvají do konce týdne. S omezením přitom musí počítat hlavně řidiči, kteří pojedou ve směru od Olomouce do Prostějova. Do tohoto města se totiž dostanou pouze sjezdem u Olšan.

Rychlostní silnice R46 na mostě nad Prostějovem byla léta v havarijním stavu. Teď prochází rekonstrukcí. Na řadě je pokládka takzvaného tichého asfaltu.

„Snižuje hlučnost o tři až čtyři decibely,“ informovala Alena Rašková, náměstkyně primátora Statutárního města Prostějov.

Oprava bude probíhat v levém jízdním pásu, tedy v tom, který leží blíže městu Prostějov.

Reportáž Evy Knajblové (zdroj: ČT24)

Tranzitní dopravu svede Ředitelství silnic a dálnic na druhou stranu vozovky. Navíc uzavře exity Držovice a Prostějov–střed.

Pokládka nového povrchu potrvá až do soboty. Řidiči, kteří pojedou do Prostějova od Olomouce, proto budou muset po této staré cestě.

Dostanou se na ni u Olšan. Když sjezd minou, mají smůlu. Další sjezd je až za Prostějovem.

Kvůli opravám přibude v ulicích Prostějova i sousedních Držovic aut. Silnice, po které přímo v této obci objížďka povede, přitom patří vesnici. Její zástupci teď mají obavy, že by cesta takový provoz nemusela vydržet. Starostové se však domluvili na případných opravách okolních komunikací.

Kvůli dopravnímu omezení u Prostějova bude ve střehu i policie. Sice neplánuje pravidelné kontroly, vyzývá ale řidiče, aby respektovali dopravní značení nebo se danému úseku raději vyhnuli.