Alice Cooper se vrátil do Brna. Nechá se znovu „oběsit“?

Brno - Do Brna se po pěti letech vrátila rocková legenda Alice Cooper. Rocker, který je na pódiu pověstný hororovou show, v jihomoravské metropoli naposledy koncertoval v roce 2008. Tehdy se během hrůzu nahánějícího představení nechal dokonce „oběsit“ na maketě šibenice. I tentokrát si pro fanoušky připravil hororové divadelní kousky. Koncert odstartuje dnes v 19:30 hodin.

Hektolitry falešné krve, gilotiny, elektrická křesla a řadu dalších hrůzostrašných rekvizit už si Alice Cooper jistě připravuje na večerní koncert. Originální jevištní pojetí je pro Coopera typické už přes 40 let. „Je to show, která je lákavá. Na jeho hudbě jsem vyrůstal, tak proč nevyužít té příležitosti, když přijel do Brna. Ve svém věku má Alice Cooper pořád ještě dost páry na to, aby to rozbalil a rozproudil davy,“ myslí si jeho fanoušek, který se na večerní koncert chystá.

S velkolepou show se Cooper do Brna vrací po pěti letech. V roce 2008 jeho fanoušci doslova oněměli hrůzou, když se nechal „oběsit“ na šibenici. Naštěstí šlo jen o maketu a zakladateli shock rocku se nic nestalo.

Koncert začíná o půl osmé večer, Alice Cooper se na pódiu objeví až kolem deváté hodiny. Vystoupení ještě není vyprodané, cena lístků se pohybuje v rozmezí od 690 do 1 090 korun. Vstupenky bude možné koupit i před Kajot Arenou.

Alice Cooper, narozen jako Vincent Damon Furnier (* 4. února 1948 Detroit, USA) je americký rockový zpěvák, textař a hudebník, jehož kariéra překlenuje čtyři desetiletí. S jevištní show, která obsahovala gilotiny, elektrická křesla, falešnou krev a hada škrtiče hroznýše královského, byla směsicí scén z horrorových filmů, kabaretu, heavy metalové hudby a garage rocku, vytvořil Alice Cooper divadelní podobu rockové hudby, která se stala známou jako shock rock.

„Alice Cooper“ bylo původně jméno skupiny, jejíž vedoucí osobností byl Vincent Furnier. V roce 1974 si Furnier změnil jméno na Alice Cooper a spustil svou sólovou kariéru.

(zdroj: Wikipedie)