Dukla má šanci poprvé v historii porazit Olomouc

Praha – Dukla může ve 2. kole Gambrinus ligy napravit úvodní remízové zaváhání s nováčkem a Olomouc zase domácí překvapivou porážku s Libercem. Ostravský Baník má zase možnost potvrdit venkovní body v domácím duelu proti Mladé Boleslavi. Slovácko po nepovedeném zápase v Teplicích doma přivítá Jihlavu. Utkání Dukla Praha - Sigma Olomouc sledujte od 19.45 na ČT sport a našem webu.

Duel Dukly s Olomoucí bude mít zvláštní náboj pro útočníka Hanáků Ivana Lietavu, který dříve právě na Julisce působil a v předminulé sezoně v dejvickém klubu nasázel jedenáct ligových branek. Pražané budou usilovat o historicky první vítězství nad Olomoucí.

Trenér Luboš Kozel si sílu soupeře uvědomuje. „Čeká nás daleko těžší soupeř, než bylo Znojmo, a abychom uspěli, musíme podat daleko lepší výkon. Sice prohráli první kolo s Libercem, ale spíš to pro ně byla smolná porážka. Mužstvo se moc nezměnilo, jediný, kdo ze Sigmy odešel, byl Hořava do Plzně a naopak přišel nám dobře známý Ivan Lietava, takže Olomouc bude silná jako loni. Soupeře jsme ještě neporazili, takže motivace je veliká.“

Předpokládané sestavy:

Dukla: Rada - Romera, Božič, Vorel, Vrzal - Ouedraogo, Gedeon, Malý - Berger, Pospěch, Néstor.

Olomouc: Zlámal - Koutný, Dreksa, Škerle, Vepřek - Plšek - Petr (Schulmeister), Pospíšil, Ordoš, Navrátil - Lietava.

Mladá Boleslav může v duelu s Ostravou představit novou posilu Jiřího Jeslínka, který se do české ligy vrací po dvou a půl letech strávených v ukrajinském Krivém Rohu. Oba týmy v prvním kole uhrály shodně remízy 1:1, ale spokojenější byla Ostrava po nerozhodném výsledku na Slavii než Boleslav po zápase s Příbramí. „Z remízy na Slavii jsme všichni měli radost. Uvidíme, jak se to projeví v zápase proti Mladé Boleslavi. Nálada v kabině je pozitivní, je důležité, že v mužstvu vládne pohoda,“ řekl kouč Ostravy Martin Svědík.

Jihlava není v dobrém rozpoložení po vysoké prohře se Spartou, ale také její soupeř Slovácko nechal všechny body v Teplicích. Jihlava na předchozí duely v Uherském Hradišti nemá dobré vzpomínky: oba zápasy zde prohrála shodně 0:4.

Uhlídat standardky a pokrýt střed pole - to jsou podle trenéra Jihlavy Františka Komňackého dva hlavní úkoly. „Z porážky v úvodním kole se Spartou se musíme oklepat. Z týmu vyzařuje odhodlání v Uherském Hradišti tento nezdar odčinit. Největší osobností Slovácka je útočník Došek, který je nebezpečný zejména na domácí půdě. Bude hodně důležité, zda jej dokážeme uhlídat. Slovácko má také velkou sílu ve standardních situacích a opírá se o zkušené a šikovné středopolaře Volešáka a Valentu. Pokud chceme uspět, tak musíme podat výkon na samé hranici našich možností,“ prohlásil před utkáním.