Se Stopářem za Človíčkem, mamutem a kamčatskými medvědy

Hned na několik míst v Brně a na jižní Moravě zve malé diváky prázdninová soutěž České televize. Rosnička Dobrého rána a moderátorka magazínu Svět zázraků Veronika Boleslavová využila příležitost a se synem se vypravila do brněnského Antrophosu a do Zoologické zahrady.

„Štěpánkovi zatím ještě nejsou ani dva roky, ale ty známé dětské pohádky s kreslenými postavičkami jako je Krteček už pomalu začíná sledovat. Vždy ho zaujme, když něco v televizi pozná, takže zvířátka to je jeho. I proto jsme se nechali inspirovat letní soutěží ČT :D a vypravili do brněnské ZOO, abychom se podívali nejen na lední, ale i na kamčatské medvědy,“ vysvětluje Veronika Boleslavová.

Po stopách televizních hrdinů

Letní soutěž České televize pro děti. Malí detektivové se mohou na 80 různých místech Česka uvedených v Mapě stop vydat po stopách televizních postaviček. Při návštěvě každého z těchto míst dostanou razítko do Stopáře a mohou se zařadit do slosování o 10 tabletů.

Malý Štěpán měl štěstí, právě ve chvíli, kdy do pavilonu Beringie, který je domovem kamčatských medvědů, s maminkou přišel, začalo jejich krmení.

„Zoologické zahrady už Štěpánka baví hodně,“ potvrzuje moderátorka. Nevylučuje proto, že se vydají na návštěvu zookoutku ve Vyškově, kam také soutěž malé diváky zve. „Chystáme se i do Dinoparku, ten ho určitě bude také zajímat,“ věří Veronika.

  • Návštěvníci se mohou těšit i na krmení medvědů autor: Bořivoj Hájek, zdroj: ČT Brno http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/50/4904/490350.jpg
  • Štěpána zaujal nejen mamut autor: Bořivoj Hájek, zdroj: ČT Brno http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/50/4904/490343.jpg
  • Štěpán na návštěvě Antrophosu autor: Bořivoj Hájek, zdroj: ČT Brno http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/50/4904/490341.jpg

Sice ne za dinosaury, ale přesto do vzdálené historie, se Veronika s malým Štěpánem stihne vydat ještě během dne. A obrovská maketa mamuta malého človíčka skutečně zaujme. Stejně jako o několik desetiletí mladší model mláděte. Zájem dětí i rodičů potvrzují i na pokladně Antrophosu, kam si návštěvníci chodí pro razítko do svého Stopáře.

„Televizního maniaka bych doma mít nechtěla, ale speciální kanál pro děti je určitě dobrý nápad,“ říká o novém programu Veronika. „Nemám ráda zahraniční pořady, ve kterých není poznat jestli postavy, které tam vystupují, jsou zvířata, lidé nebo roboti. Myslím si, že Déčko nabídne dětem spoustu zajímavých pořadů, které teď v Česku chybí. Těším se na to, až budeme společně sledovat pohádky,“ dodává moderátorka pořadu Svět zázraků.