„Běh o život“ na trase Ostrava - Chomutov

V sobotu 27. července ukončil poslední etapou z Loun do Chomutova Miroslav Kalina šestý ročník charitativního běhu s názvem Běh o život. Trasa vedla napříč republikou z Ostravy do Chomutova. Do Chomutova proto, že cílem běhu je nejen morální podpora pacientů onkologického oddělení zdejší nemocnice, ale i shromáždit finanční prostředky na zlepšení prostředí tohoto oddělení.

Miroslav Kalina byl před léty sám pacientem chomutovské onkologie a tak nejlépe ví, co zpříjemní život současným a i případně budoucím pacientům. Jen pro zajímavost, za uplynulé roky se podařilo nashromáždit a předat chomutovské onkologii zhruba 400 tisíc korun.

V předposlední etapě se v Košticích na hranicích okresu Louny připojil k výpravě i předseda Správní rady Destinační agentury Dolní Poohří ing. Jan Kerner. Miroslava Kalinu tak společným během symbolicky provedl částí trasy Dolního Poohří, na kterou navázal i sobotním během na části poslední etapy z Loun do Chomutova. Když si připomeneme tropické teploty, musíme s velkou úctou přiznat, že běžet zhruba 450 kilometrů v tomto počasí nebylo opravdu jednoduché.

  • Běh o život - Louny autor: Ladislav Bába, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/50/4904/490330.jpg
  • Běh o život - Louny autor: Ladislav Bába, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/50/4904/490326.jpg

V Lounech byli běžci přivítáni jak členy občanského sdružení Běh o život, které Mirek s kamarády založil, ale i starostou města Radovanem Šabatou. „Všem doma patří velký dík za podporu, velké poděkování patří pochopitelně i pro doprovodný tým“, poděkoval Mirek Kalina. Jak jsem se dále dozvěděl, cestou „zabloudili“ jen jednou a Mirek přiznal, že během cesty musel díky kamiónům skočit do „škarpy“ jen třikrát.

V letošním roce byl předán šek na 30 tisíc korun.  

Ladislav Bába, Louny