AVÍZO: Evropská modelářská špička na Znojemsku

Dvě vrcholné mezinárodní letecké modelářské akce se uskuteční v sobotu 10. srpna a od pátku do neděle 23. - 25. srpna na letišti Model City u Hlubokých Mašůvek na Znojemsku. V sobotu 10. srpna to bude mezinárodní setkání pilotů RC modelů letadel a vrtulníků poháněných turbínovými motory. Od 23. do 25. srpna pak evropský šampionát obřích akrobatických modelů letadel.

Modelářští fanoušci se mohou těšit na tradiční mezinárodní setkání pilotů RC modelů letadel a vrtulníků poháněných turbínovými motory. Stroje propracované do nejmenších detailů, burácení proudových motorů, rychlost průletů přes 400 km/hod. Hlavní program Jets Over Model City se uskuteční v sobotu 10. srpna.

Extrémní akrobacie
Zdroj: ČT24/Foto: archiv Model City

Malé jubileum bude mít modelářské letiště Model City, které se stane již po páté pořadatelským místem pro prestižní evropský šampionát soutěže obřích akrobatických modelů letadel - European Extreme Flight Championships. K vidění budou modely letadel s rozpětím přes 3 metry řízené špičkovými modeláři, kteří budou létat volné akrobatické sestavy složené z nejrozmanitějších akrobatických prvků a to celé synchronně na hudbu. Zajímavou podívanou slibují pořadatelé po celou dobu soutěže od pátku do neděle 23.-25. srpna.

Při konání soutěží je pro návštěvníky Model City připraven zajímavý doprovodný program a občerstvení.

Antonín Šnajdar, Hluboké Mašůvky