Natáčení Sebemilence se přesunulo na parník

Brno - Brněnská přehrada se stala kulisou pro úvodní i závěrečnou scénu nového filmu režiséra Filipa Renče Sebemilenec. Tři dny v nesnesitelných vedrech natáčel štáb v přístavišti i na parníku. Ke slovu se dostal i vůbec největší kamerový jeřáb v České televizi.

Oslava padesátých narozenin na parníku se hlavní hrdince Sebemilence, kterou představuje Simona Stašová, zdála jako skvělý nápad. Její filmové kamarádky Naďa Konvalinková a Miluše Šplechtová jí věnovali originální dárek v podobě inzerátů s možnými nápadníky. Tak začíná dramatický příběh plný zvratů. „Na té lodi to začne a skončí. Je to taková loď života, která nikde nezakotví,“ prozrazuje Filip Renč.

Dámy si na přídi zažily horké chvilky, když strach-nestrach musely předvádět scénu jako z Titanicu. „Já nevím, jestli se bály, já jsem byl na člunu,“ škodolibě se usmívá režisér. Kromě kamery na lodičce, se do hry zapojil také největší a nejtěžší jeřáb v České televizi: „Je to taková pěkná filmařina, film se takovými záběry pořádně nadechne,“ vysvětluje netradiční výběr techniky Renč. Poslední klapka filmu podle knihy i života Simony Monyové padne na konci příštího týdne.

Filip Renč o natáčení na přehradě (zdroj: ČT24)