Poslední sezónu v NHL chci odehrát bez ostudy, řekl Jágr v Prostějově

Prostějov - Jaromír Jágr po nedávném návratu ze zámoří do Česka stále bojuje s aklimatizací. Jednačtyřicetiletý hvězdný hokejista se domů vrátil poslední červencový den a hned se začal připravovat na novou sezonu, kterou stráví nově v týmu New Jersey Devils. Tradičně trénuje i v noci, dnes si ale Jágr odskočil do Prostějova, kde slavnostně zahájil mistrovství světa tenisových družstev hráčů do 14 let.

Na Hanou se mu ale moc nechtělo. „Když jsem se vrátil domů, tak jsem si řekl, že budu trávit většinu času tréninkem v Kladně. Mám před sebou pravděpodobně svoji poslední sezonu. V ní bych nechtěl zklamat,“ řekl Jágr v Prostějově, kam přijel na otočku, když ho majitel společnosti TK Plus Miroslav Černošek nakonec přemluvil.

Setkání s tenisovými nadějemi hokejovou legendu potěšilo. Jágr přiznal, že na chvíli zatoužil vrátit se do jejich věku. „Čas se ale nedá zastavit. Pokud se mi nabídne příležitost předat zkušenosti, rád se o ně podělím. Tenis a hokej jsou sice rozdílné sporty, na oba je však třeba talent a tvrdá práce. To je důležité nejen ve sportu, ale ve všech činnostech,“ uvedl.

Rozhovor s Jaromírem Jágrem (zdroj: ČT24)

Po necelém týdnu pobytu v domácím prostředí se ještě Jágr nevyrovnal s časovým posunem. Momentálně dává při tréninku na řeč těla. Někdy se připravuje třífázově, jindy vyjede na led jen jednou, a to často i v noci. „Chodil bych na led i jindy než v noci, ale není volný,“ pousmál se Jágr. Zároveň přiznal, že začátek přípravy na ledě byl těžký. „Měsíční pauza byla znát,“ řekl.

Jágr se ale na pohár podívat nepůjde. „Abych byl upřímný, už jsem Stanley Cup viděl,“ smál se Jágr. A už vážněji dodal: „Při vší úctě k Chicagu. Je to den těchto dvou hráčů, oni by si jej měli užít.“ Když vyhrál pohár on, možnost přivést jej do Čech ještě nebyla, dnes by ji prý asi ani nevyužil. „Prostě to nejsem já. Všechno by mělo být v mezích. Moc na oslavy nejsem. Mladší hráči to vidí jinak. Přeji jim, ať si to užijí,“ dodal Jágr.

Vydáno pod