Na Hlinkově memoriálu hájí české barvy i zástupci brněnské Komety

Břeclav - V Břeclavi a Piešťanech začal další ročník Hlinkova memoriálu. Na tradiční turnaj se i letos sjeli nejlepší světoví hokejisté do osmnácti let. Česká reprezentace, i se dvěma hráči brněnské Komety, nestačila v úvodním zápase na favorizovanou Kanadu.

Crosby, Ovečkin, Malkin nebo Stamkos - pravidelný návštěvník Hlinkova memoriálu mohl za poslední roky vidět v akci budoucí největší hvězdy NHL. I ve včerejším zápase se představili hráči pomýšlející na draft, třeba Kanaďané Aaaron Ekblad a Haydn Fleury nebo český útočník Jakub Vrána.

Čeští hokejisté byli Kanadě zpočátku vyrovnaným soupeřem. Zámořský tým ale dokázal nemilosrdně trestat české fauly. Po třech proměněných přesilovkách a jednom trestném střílení zvítězila Kanada 4:0.

„Pro některé hráče to byl první zápas proti takto kvalitnímu výběru, takže se s tím museli vyrovnat každý po svém. Při hře pět na pět jsme Kanaďanům stačili, ale proti takhle kvalitnímu soupeři si zkrátka nemůžeme dovolit dvě, tři oslabení po sobě, hráči jsou pak zbytečně vytíženi a ubírá jim to pak síly i právě do hry pět na pět,“ vysvětlil trenér českého výběru Petr Jakub.

Rozhovor s trenérem Petrem Jakubem (zdroj: ČT24)

Barvy českého týmu hájí také dva zástupci brněnské Komety, stálice mládežnických reprezentací se zkušenostmi z extraligy Pavel Jenyš a v obranných řadách se chce v co nejlepším světle předvést i teprve šestnáctiletý Jakub Zbořil. 

„Samozřejmě, že se chci ukázat v co nejlepším světle, vydám ze sebe všechno, budu padat do střel, ale primárně jsme tu za tým, takže musíme předvádět hlavně kolektivní výkon,“ má jasno hráč brněnské Komety Jakub Zbořil. Úvodní zaváhání může český výběr napravit už dnes večer v zápase se Švýcary. 

Rozhovor s obráncem Jakubem Zbořilem (zdroj: ČT24)

Program Memoriálu Ivana Hlinky 2013

Pondělí 5. srpna:

14:00 Finsko - USA (Piešťany)
15:30 Švýcarsko - Švédsko (Břeclav)
17:30 Slovensko - Rusko (Piešťany)
19:00 Česká republika - Kanada (Břeclav) 

Úterý 6. srpna:

14:00 USA - Rusko (Piešťany)
15:30 Švédsko - Kanada (Břeclav)
17:30 Slovensko - Finsko (Piešťany)
19:00 Česká republika - Švýcarsko (Břeclav) 

Středa 7. srpna:

14:00 Rusko - Finsko (Piešťany)
15:30 Kanada - Švýcarsko (Břeclav)
19:00 Česká republika - Švédsko (Břeclav)
17:30 Slovensko - USA (Piešťany) 

Pátek  9. srpna:

14:00 utkání o umístění (Piešťany)
15:30 utkání o umístění (Břeclav)
17:30 semifinále (Piešťany)
19:00 semifinále (Břeclav) 

Sobota 10. srpna:

15:00 finále nebo o 3. místo (Piešťany)
17:00 finále nebo o 3. místo (Břeclav)