Na mikulovském kolbišti kralovali jezdci z jihu a východu Moravy

Mikulov - Příznivci jezdeckého sportu na jižní Moravě nepřichází zkrátka ani o prázdninách. V Mikulově se už čtrnáctým rokem konaly parkurové závody, na kterých zářili i jezdci z jižní a východní Moravy.

Mikulovské kolbiště potvrdilo v tropických teplotách pověst místa, kde se vavříny nedobývají snadno. V parkuru stupně ZL s rozeskakováním předvedlo hned sedm soutěžících čistou jízdu, díky nejrychlejším časům si ale zlatý flot na sedlo vysloužila Taťána Galušková s valachem Security. „Koník byl v prvním závodě ještě nažhavený, navíc překážky nebyly postaveny nějak složitě, takže se nám podařilo zajet čistě i rozeskakování,“ popsala vítězka Taťána Galušková.

Rozhovor s Taťánou Galuškovou (zdroj: ČT24)

Jezdkyně z Uherského Ostrohu mohla druhý cenný úspěch přidat i v dalším závodě, tentokrát stupně L, ale chybovala a skončila čtvrtá.

Chuť si naopak v nejtěžším parkuru spravil šestnáctiletý Josef Kelemen, který si i se svou, na jezdce neobvyklou, dvoumetrovou postavou, doskákal pro druhé místo. „V tomhle vedru si takového úspěchu cením dvojnásob. Navíc u mě není jednoduché sladit výšku s tempem koně, naštěstí Titan je dostatečně rychlý, takže nám to spolu dohromady krásně jde,“ vysvětlil Josef Kelemen, který si z Mikulova odvezl druhé a čtvrté místo.

Rozhovor s Josefem Kelemenem (zdroj: ČT24)

V Mikulově dal o sobě vědět i brněnský jezdec Michal Drábek, který parkur stupně Z zajel bezchybně, a umístil se tak na prvním místě. Parkuroví jezdci  letos v létě prověří své schopnosti ještě v Brně. V areálu Panská Lícha jsou závody naplánovány na třetí a čtvrtý srpnový víkend.

Rozhovor s Michalem Drábkem (zdroj: ČT24)