Víceúčelová hala ve Frýdku-Místku bude brzy minulostí

Frýdek-Místek - Bourání víceúčelové sportovní haly ve Frýdku-Místku se přiblížilo. Do 28. srpna má město halu vyklidit.  Dopisem ho k tomu vyzval dánský developer Euro Mall FM, který na místě haly postaví nákupní a zábavní centrum. Město investorovi slíbilo prodat halu už před čtyřmi lety.

Odpočítávání posledních dnů víceúčelové sportovní haly ve Frýdku-Místku začalo. Do tří týdnů musí město halu vyklidit a předat novému majiteli. Developeři ze společnosti Euro Mall FM za ní městu zaplatí osmdesát milionů korun.

Reportáž Jiřího Loučky (zdroj: ČT24)

Jen během dnešního dne vyklízecí četa odvezla z haly šestnáct tun ze zařízení haly.

Strojovnu s chladícím zařízením za třicet šest milionů korun město přestěhuje do nově budované haly Polárka, kterou staví hned vedle té stávající.

„Investor současnou halu demontuje na vlastní náklady, podle našich informací začne demolice poslední týden v srpnu,“ uvedl Petr Slunský, ředitel, Sportplex, s.r.o.

Nové nákupní a zábavní centrum chce developer podle informací České televize otevřít nejpozději do konce listopadu příštího roku. Už uzavřel smlouvy se společnostmi, které tam budou mít své obchody.