Jablonec se po postupu v Evropě chystá na zápas s Ostravou

Ostrava - Povzbuzeni čtvrtečním postupem do čtvrtého předkola Evropské ligy vstupují do ligové dohrávky hráči Jablonce. V cestě jim bude stát Ostrava, která má zatím stejnou dosavadní bilanci čtyř bodů. Potenciální hrozbu nekoncentrace po utkání v poháru nicméně Jablonečtí bryskně smetávají ze stolu. Přímý přenos utkání sledujte od 19:45 na ČT sport a našem webu.

„Přepnout z poháru na ligu nebude vůbec složité. Říkal jsem klukům, že naše cesta nekončí, chceme vyhrát i v Ostravě. Do ligy jsme totiž neodstartovali, jak jsme si představovali. Takže si jedeme pro tři body, byť víme, že nás na Baníku čeká hrozně těžký zápas,“ řekl jablonecký kouč Roman Skuhravý, pod jehož vedením Severočeši prohráli jediný z dvanácti soutěžních zápasů.

Zatímco Jablonec před týdnem slavil proti Slovácku první ligovou výhru v sezoně, Baník naopak poprvé padl, když utrpěl debakl 0:4 v Plzni. „Jako tým jsme nenavázali na první dvě kola. Kvalita Plzně je obrovská, ale my jsme jí to ulehčili. Musíme se vrátit k zodpovědnému výkonu a maximálnímu nasazení, což nás zdobilo ve vítězném utkání s Mladou Boleslaví,“ řekl ostravský trenér Martin Svědík.

Martin Svědík:

„Jablonec dlouhodobě prokazuje svou kvalitu, a to jak v lize, tak i teď v pohárovém dvojutkání proti Strömsgodsetu. Má nesmírně rychlý přechod do útoku. Ale nic to nemění na tom, že chceme doma vyhrát. Na týmu vidím odhodlání napravit předešlý nezdar v Plzni.“

Sestřih utkání Strömsgodset - Jablonec a ohlasy na los EL (zdroj: ČT24)
Vydáno pod